Tiedesynttärit

img_0276Haluaisitko antaa lapsellesi mahdollisuuden juhlistaa syntymäpäiväänsä luonnontieteiden ihmeellisessä maailmassa kavereidensa kanssa? Onnistuu! 

Turun Yliopiston Kemistit TYK ry järjestää tiedesynttäreitä yhteistyössä Kemian laitoksen ja Lounais-Suomen LUMA-keskuksen kanssa OpiLUMA-laboratoriossa Arcanumilla, Turun yliopiston kemian laitoksen tiloissa. Syntymäpäivien sisältö suunnitellaan osallistujien ikäluokan ja toivotun teeman mukaan. Synttäreitä vetävät ohjaajakoulutuksen saaneet vapaaehtoiset kemian ja biokemian opiskelijat.

Synttärit on mahdollista järjestää torstaisin kello 16.30–18.00. Myös muista päivistä voidaan poikkeuksellisesti sopia. Synttäreihin on saatavilla lisäksi puolen tunnin mittainen herkutteluhetki, jonne vanhemmat voivat tuoda itse kakkua ja muuta tarjottavaa nälkäisille tutkijanaluille. Herkutteluhetken kanssa synttäreiden kesto on kello 16.30-18.30. Huomaa, että herkuttelutila tulee siistiä synttäreiden jälkeen.

Synttäreillä tehdään 3–4 erilaista kokeellista työtä, joissa lapset pääsevät tutustumaan luonnontieteisiin, ja tekemään ja tutkimaan asioita itse. Synttäreiden työskentely ei juuri eroa oikeastakaan laboratoriotyöskentelystä: päälle puetaan valkoinen laboratoriotakki ja suojalasit, työskennellään rauhallisesti eikä mitään pistetä suuhun.

Synttäreille mahtuu 5–15 alle 18-vuotiasta lasta ja vanhemmatkin voivat olla mukana synttäreillä apukäsinä, ottamassa kuvia tai halutessaan valmistella herkuttelutilaa.

Synttärihinnasto:
5–10 lasta 120€,
lisälapsi +10€ (max. 15 lasta)
Kemian ja biokemian laitoksen työntekijöille sekä TYK ry:n opiskelijajäsenille synttäreiden hinta -10%. Kysy alennusta varausta tehdessäsi!

Laskuttajana on Turun Yliopiston Kemistit TYK ry ja lasku lähetetään synttäreiden jälkeen sähköpostitse kuukauden 18. päivä. Kertyneet tulot menevät tiedesynttärien ylläpitämiseen ja ohjaajien palkkioihin.

Huomioita: Varatessasi synttäreitä kerrothan osallistujamäärän, lasten ikäluokan, mahdolliset työtoiveet/teeman ja muut erikoishuomiota tarvitsevat seikat (allergiat, esteettömyys ym.). Laboratoriossa käsitellään vain turvallisia aineita ja ohjaajat huolehtivat työturvallisuudesta. Synttäritoiminnalla on kaiken varalta vakuutus, mutta lapsia on hyvä ohjeistaa jo etukäteen, että laboratoriossa tulee käyttäytyä siististi ja arvotavarat kuten kännykät, korut ja hienot vaatteet on hyvä jättää kotiin. Ennen synttäreitä on myös hyvä syödä jotain suolaista, sillä nälkäisenä on kurja työskennellä! Mikäli herkuttelutila jätetään siistimättä synttäreiden jälkeen, peritään 40€ siivousmaksu. Peruutukset tulee tehdä 14 vuorokautta ennen synttäreitä tai joudumme veloittamaan 50% lopullisesta hinnasta. Toimintaa järjestetään opiskelujen ohessa, joten huomioithan että tämä saattaa vaikuttaa varauksiin ja tiedusteluihin vastaamisiin, mutta pyrimme vastaamaan aina mahdollisimman nopeasti 🙂
Muistathan antaa varausta tehdessäsi yhteystietosi (nimesi ja puhelinnumerosi).

Varauksen tiedesynttäreille voit tehdä täällä
Tiedesynttäreille löydät osoitteella Vatselankatu 2, 20500, TURKU
Tarkemmat ajo-ohjeet ja kulku tiedesynttäreille
Tarvittaessa lisäinfoa saatavilla sähköpostitse tiedesynttarit@tykry.fi

Tutustuttehan myös Lounais-Suomen LUMA-keskuksen muuhun tarjontaan täällä!

Tervetuloa tiedesynttäreille!