Toimihenkilökuvaukset

Toimihenkilökuvaukset

Toimari eli toimihenkilö

Sinustako toimari? Toimari eli toimihenkilö auttaa hallituslaisia toteuttamaan yhdistyksen kokouksessa jäsenten hyväksymän toimintasuunnitelman. Toisin sanoen toimari on se tyyppi, jolla ei ole samanlaista laillista vastuuta tehtävässään kuin hallituslaisilla, mutta silti halu auttaa ja tehdä asioita muiden hyväksi. Toimari on muun muassa mukana järjestämässä tapahtumia ja erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Toimarilla voi myös olla erikseen määrätty tarkka toimenkuva. Lisää erilaisista pesteistä kerrotaan alla. Tarvittaessa toimenkuvia voidaan myös luoda lisää, joten älä epäröi ottaa hallitukseen yhteyttä, mikäli koet tällaiseen tarvetta.

Toimariudesta saa myös jotain takaisin, sillä vuosittain toimarit pääsevät osallistumaan edellisen ja tulevan vuoden hallituksille ja toimihenkilöille järjestettävään virkistäytymisiltaan. Paikkana on usein ollut TYYn sauna ja tarjolla on myös ollut pientä purtavaa. Toimariksi voi lähteä kuka vaan, sillä mitään lähtötasovaatimuksia ei ole. Etuna tietysti on, jos esimerkiksi käsityötoimarilla on jotain kokemusta käsitöistä, mutta se ei ole mitenkään pakollista. Kaikki ovat tervetulleita tekemään yhdessä opiskelusta ja vapaa-ajastamme hieman mielekkäämpää.

Toimariksi voi hakea laittamalla sähköpostia hallitukselle kemistit@lists.utu.fi. Ilmaise, minkälainen toimihenkilö haluaisit olla ja miksi. Hakemus käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa. Toimihenkilökausi on yksi kalenterivuosi eli tammikuusta joulukuuhun, mutta toimihenkilöiksi voidaan nimittää myös kesken kauden.

 

Yleinen toimihenkilö

Yleinen toimihenkilö toimii nimensä mukaisesti yleisesti aina apua tarvittaessa. Yleinen toimihenkilö voi auttaa esimerkiksi erilaisiin kahvitustilaisuuksiin leipomisessa ja muussa kokkailussa, tilojen siivoamisessa, yleisissä tarjoilutehtävissä ja tavaroiden roudaamisessa. Lisäksi yleinen toimihenkilö voi auttaa esimerkiksi tapahtumien lipunmyynnissä tai koristelussa, mikäli tapahtumatoimarit eivät ole käytettävissä. Yleinen toimari voi myös päästä pitämään TYK ry:n nimissä rastia erilaisille rastikierroksille tai tapahtumiin hallituksen ollessa estyneenä.

 

Tapahtumatoimihenkilö

Tapahtumatoimihenkilö auttaa tapahtumien järjestämisessä. Tapahtumissa tarvitaan apua erilaisissa tehtävissä, kuten järjestelyssä, ruokien hakemisessa autolla, kaupassa käymisessä, koristelussa, tarjoilussa, lipunmyynnissä, loppusiivouksessa ja mitä nyt ikinä tapahtumaan liittyykään.

 

Peli-illoista vastaava toimihenkilö

Peli-illoista vastaava toimihenkilö järjestää kahden viikon välein peli-illan jäsenistölle. Viime vuosina peli-ilta on ollut maanantaisin, mutta tämä päivä ei ole mitenkään kiveen kirjoitettu.  Peli-illoissa on ollut mukana myös muita järjestöjä, kuten Digit, Asteriski ja Nucleus, joten peli-iltatoimari joutuu hieman myös verkostoitumaan muiden luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan peli-intoisten kanssa, mutta tämähän on toki vain mukavaa. Pelejä on käytössä järjestöjen puolesta, joten niitä ei tarvitse itse omistaa kasapäin.

 

Leffailloista vastaava toimihenkilö

Leffailloista vastaava toimihenkilö järjestää kahden viikon välein leffaillan jäsenistölle. Viime vuosina leffailta on ollut maanantaisin, mutta tämä päivä ei ole mitenkään kiveen kirjoitettu. Leffatoimari saa itse valita elokuvan, joka jäsenistölle näytetään. Luonnollisesti jäsenistöltä voi kysyä myös mielipidettä näytettävään elokuvaan.

 

Tenttitärpeistä vastaava toimihenkilö

Tenttitärpeistä vastaava toimari skannaa Toimistolle tuodut tenttitärpit ja lisää ne netissä olevaan tenttitärppikansioon. Lisäksi tenttitärpit mapitetaan Toimistolla oleviin kansioihin. Tenttitärppitoimari siis käytännössä kurkkaa aina välillä toimistolla käydessään tenttitärppilokeroon ja tarvittaessa siirtää tärpit eteen päin. Jäsenistön tehtävä on saada tärpit Toimistolle asti.

 

Käsityökerhosta vastaava toimihenkilö

Käsityökerhosta vastaava toimihenkilö järjestää kahden viikon välein jäsenistölle käsityöillan, jossa tehdään vaihtelevia käsitöitä. Käsityökerhotoimari toimii usein parin kanssa. Käsityökerhotoimarin ei välttämättä tarvitse osata esimerkiksi kutoa, vaan riittää, että keksii jotain mukavaa näperreltävää, josta voisi olla iloa jollekin. TYK ry on sponsoroinut tarvikkeet näihin iltoihin.

 

Alumneista vastaava toimihenkilö

Alumneista vastaava toimihenkilö toimii linkkinä hallituksen ja alumnien välillä. Käytännössä alumnitoimari on alumnien Facebook-ryhmässä ja lisää sinne tietoa alumneja koskevista tapahtumista ja tekee heille esimerkiksi kyselyjä tapahtumiin liittyen. Kaikki välitettävä tulee hallitukselta, joten erityistä omatoimisuutta pesti ei vaadi, ellei sitä tietysti itse halua.

 

Kraatterista vastaava toimihenkilö

Kraatterista vastaava toimihenkilö on suhteellisen uusi pesti, joten on hieman auki, mikä kaikki Kraatteri-toimarille kuuluu. Pääsääntöisesti Kraatteri-toimari kuitenkin huolehtii siitä, että välit muihin Q-talon alakerran vuokraajiin pysyvät hyvinä. Lisäksi Kraatteri-toimari pitää huolen, että siivouslistaa noudatetaan, eikä tilaa käytetä väärin. Kraatteri-toimari voi tarvittaessa järjestää myös Kraatteri-päivystykset.

 

KV-toimihenkilö

Kv-toimihenkilö eli kansainvälisten opiskelijoiden asioista vastaava toimihenkilö toimii hallituksen kv-vastaavan apukätenä. Kv-toimari saattaa päästä erimerkiksi esittelemään TYK ry:n toimintaa vaihtareille hallituksen kv-vastaavan ollessa estynyt tai kääntämään englanniksi jotain kansainvälisille opiskelijoille tarkoitettua tekstiä.

 

Grafiikkatoimihenkilö

Grafiikkatoimihenkilö eli graffatoimari on mukana suunnittelemassa kaikkea materiaalia, johon tarvitaan graafista puolta. Graffatoimari voi esimerkiksi suunnitella julisteita ja haalarimerkkejä erilaisiin tapahtumiin. Graffatoimari toimiikin tiiviissä yhteistyössä hallituksen tapahtumavastaavien kanssa.

 

Sometoimihenkilö

Sometoimihenkilö vastaa TYK ry:n näkymisestä sosiaalisessa mediassa. Sometoimarilla on siis pääsy TYK ry:n Facebook- ja Instagram-tilille. Hallitus saattaa välittää kuvia ja infoa välitettäväksi, mutta sometoimarilla on aika vapaat kädet päivitysten kanssa. Tällä hetkellä TYK ry:n tavoitteena on lisätä somenäkyvyyttä entisestään.

 

Moniste- ja julkaisutoimihenkilö

Moniste- ja julkaisutoimihenkilö laittaa sähköpostia luennoitsijoille, joiden monisteita on aikaisemmin ollut myynnissä Toimiston päivystyksessä. Saatuaan päivitetyn materiaalin luennoitsijalta hän laittaa tarjouspyynnön painofirmalle ja tilaa halutun määrän prujuja. Hallitus kertoo, paljonko mitäkin monistetta tarvitaan sen perusteella, paljonko niitä on myyty ja montako kurssilaista milläkin kurssilla arviolta on, joten sitä ei tarvitse itse tietää.