Uuden opiskelijan info

Uuden opiskelijan info

Opiskelun aloittaminen ja mahdollisesti vieraaseen kaupunkiin muutto herättää useita kysymyksiä. Millaista on yliopisto-opiskelu? Mikä on ainejärjestö? Miten tutustun uusiin ihmisiin? Kun aloitat yliopisto-opiskelun, huomaat, että opiskelu on vain luennoilla istumista ja tenteissä käymistä. Varsin pian Sinulle valkenee, että uusiin ihmisiin tutustuminen on vaivalloista ja uudet tuttavuudet lähinnä etäisiä opiskelutovereita…

Hetkinen, eihän se niin mene! Kiitos tästä kuuluu vilkkaalle ainejärjestötoiminnallemme.

Turun yliopistossa kemiaa tai biokemiaa opiskelevien ainejärjestö kantaa mielikuvituksekasta nimeä Turun yliopiston kemistit TYK ry. Ainejärjestömme järjestää toimintaa jokaiseen makuun: bileitä, alkoholittomia peli- ja leffailtoja, sitsejä, liikuntavuoroja, saunomista… Oikeastaan mitä vaan, mihin jäsenistöltä löytyy intoa osallistua.

Ainejärjestön tuutorit pitävät huolen siitä, että uusi opiskelija on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja että kaikki käytännönasiat hoituvat. Tuutorit tutustuttavat pilttinsä sekä yliopistokulttuuriin että muihin opiskelijoihin.  Oman pilttiryhmän toiminnassa kannattaakin olla aktiivisesti mukana ja tuutoreita ahdistella kaikilla mahdollisilla kysymyksillä. Ennen kuin huomaatkaan, on ympärilläsi toinen toistaan parempia ystäviä, joiden kanssa voit tehdä opiskeluajastasi ikimuistoisen kokemuksen. Loppujen lopuksi jokainen löytää oman paikkansa yliopistoelämässä, siitä ei kannata olla huolissaan.

Tuutorisi tulee mitä todennäköisimmin tutustuttamaan Sinut TYK ry:n Toimistoon Arcanumin kellarikerroksessa. Toimistolla voit paitsi ilmoittautua TYK ry:n jäseneksi, myös ostaa luentomonisteita, haalarimerkkejä ja karkkia, tutustua tenttitärppeihin, juoda kahvia tai teetä, ilmoittautua tapahtumiin, pelata konsolipelejä, käyttää tietokonetta ja tulostinta tai vain löhöillä sohvilla päivät pitkät vaihtelevanlaatuisesta juttuseurasta nauttien.

Tule siis rohkeasti mukaan toimintaamme: bilettämään, hengaamaan toimistolle, excuilemaan, retkeilemään, urheilemaan tai muuten vain viettämään aikaa kanssamme.

Näille sivuille olemme koonneet hyödyllistä tietoa opintojen aloittamiseen liittyen.