Uuden opiskelijan info

Onnittelut opiskelupaikastasi ja mahtavaa saada sinut mukaan (bio)kemistien yhteisöön!

Opiskelun aloittaminen ja mahdollisesti vieraaseen kaupunkiin muutto herättää useita kysymyksiä. Millaista on yliopisto-opiskelu? Mikä on ainejärjestö? Miten tutustun uusiin ihmisiin? Kun aloitat yliopisto-opiskelun, huomaat, että opiskelu on vain luennoilla istumista ja tenteissä käymistä. Näihin kysymyksiin saat varmasti viimeistään orientaatioviikolla vastauksen! Sinua ovat vastassa tuutorit heti ensimmäisenä päivänä ja viikon aikana pääset tutustumaan monipuolisesti ainejärjestömme toimintaan.

Turun yliopistossa kemiaa tai biokemiaa opiskelevien ainejärjestö kantaa mielikuvituksekasta nimeä Turun yliopiston kemistit TYK ry. Ainejärjestömme järjestää toimintaa jokaiseen makuun: bileitä, luontoretkiä, kyykkää, peli-iltoja, sitsejä… Oikeastaan mitä vaan, mihin jäsenistöltä löytyy intoa osallistua.

Ainejärjestön tuutorit pitävät huolen siitä, että uusi opiskelija on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja että kaikki käytännönasiat hoituvat. Tuutorit tutustuttavat pilttinsä sekä yliopistokulttuuriin että muihin opiskelijoihin. He tulevat tutustuttamaan sinut TYK ry:n eri tiloihin, joita löytyy kolme, Orbitaali (Aurum), Vetokaappi (Pharmacity) ja Kraatteri (Q-talo). Näissä pääset hyödyntämään erilaisia jäsenetuja ja hengailemaan muiden (bio)kemistien kanssa.

Oman pilttiryhmän toiminnassa kannattaakin olla aktiivisesti mukana ja tuutoreita ahdistella kaikilla mahdollisilla kysymyksillä. Ennen kuin huomaatkaan, on ympärilläsi toinen toistaan parempia ystäviä, joiden kanssa voit tehdä opiskeluajastasi ikimuistoisen kokemuksen. Loppujen lopuksi jokainen löytää oman paikkansa yliopistoelämässä, siitä ei kannata olla huolissaan.

Tule siis rohkeasti mukaan toimintaamme!


Piltti-Tykki

Käy myös tutustumassa Piltti-Tykkiin, joka on uusille (bio)kemistiopiskelijoille suunnattu ainejärjestölehtemme erikoisnumero, josta löydät esimerkiksi tuutoreiden esittelyt ja hyödyllisiä vinkkejä opintojen aloitukseen. Osoitteen löydät alta, kun lehti on julkaistu.


Hyödyllisiä linkkejä

Turun yliopiston kampus
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
Kemian laitos
Teknillinen tiedekunta
Bioteknologian laitos